De SkinBreeze technologie

SkinBreeze is een nieuwe textiel technologie die het microklimaat van de huid zo goed mogelijk houdt. Het microklimaat op de huid is een combinatie van temperatuur en vochtigheid. SkinBreeze textiel bestaat uit meerdere lagen die samen helpen om de huid koel en droog te houden. Ook verlaagt het de wrijving op de huid en helpt het de druk te verdelen. De binnen en buitenlagen zijn met zorg op elkaar afgestemd en kunnen per toepassing verschillen.

Onze SkinBreeze technologie is met een octrooi beschermd.    

De binnenste laag ligt direct tegen de huid aan. Deze laag voelt glad, zacht en koel aan en neemt snel vocht op. Het vocht verspreid zich makkelijk door deze eerste laag waardoor het sneller kan verdampen en de huid weer droog aan voelt. Ook zorgt deze gladde laag voor minder wrijving op de huid.  

De buitenste laag is een dikkere stof met een open structuur waardoor er lucht doorheen kan stromen. Door deze ventilerende werking wordt het vocht snel uit de eerste laag afgevoerd en verdampt. Dit zorgt voor een verkoelend effect. Verder zorgt deze laag ervoor dat de druk op de huid beter verdeeld wordt.    

Vochtregulerend

Verkoelend

Ademend

Glad en zacht

Druk verlagend