SkinBreeze producten helpen doorligwonden voorkomen

Een doorligwond, ook wel decubitus genoemd, is een pijnlijke wond die ontstaat als mensen langdurig liggen (bijvoorbeeld in een zorginstelling) of in een rolstoel zitten. Doorligwonden genezen niet snel. Hierdoor moeten patiënten soms drie keer zo lang in een zorginstelling blijven.

Wetenschappers hebben aangetoond dat druk, wrijving en vooral het microklimaat op de huid belangrijke oorzaken zijn bij het ontstaan van doorligwonden. Het microklimaat op de huid is een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Bij een hogere temperatuur en luchtvochtigheid is het risico op het ontstaan van doorligwonden groter. Op plekken zoals, het achterhoofd, de hielen en het stuitje komen doorligwonden het meest voor. Dit komt doordat op deze plekken het bot dicht bij de oppervlakte van de huid zit.

SkinBreeze textiel beschermt de huid door het microklimaat goed te houden. Dit betekent dat de huid koel en droog blijft. Ook verlaagt het de wrijving op de huid en helpt het de druk te verdelen. Hierdoor kan SkinBreeze textiel bijdragen aan het voorkomen van doorligwonden. 

Bronnen:

A consensus document (2010). International review: Pressure ulcer prevention: pressure, shear, friction and microclimate in context. Wounds International, London

Romanelli, M., Clark, M., Gefen, A., Ciprandi, G. (2018). Science and Practice of Pressure Ulcer Management. Springer-Verlag London 

Wilt u meer weten over hoe SkinBreeze kan helpen uw huid te beschermen, neem dan contact met ons op.